What’s Up?

Hier is de plek waar ik mededelingen doe aan mijn lezers of korte actuele berichtjes publiceer.

* Mijn tweede boek. Het Jaar van de Uil, verschijnt op 25 oktober 2016 bij Kosmos Uitgevers maar is vanaf eind juli 2016 reeds vooruit te bestellen c.q. te reserveren via alle bekende boekwinkels op internet. Het gaat over een heel bijzondere gebeurtenis die ik meemaakte na het overlijden van mijn vader en die mijn wereld zoals ik die tot dan kende – zowel privé als beroepshalve – totaal op zijn kop heeft gezet. Geloofde ik eerst op voorhand niets totdat het onomstotelijk bewezen was, sindsdien geloof ik op voorhand alles totdat het tegendeel blijkt. Het boek omschrijft hoe ik heel anders uit het rouwproces kwam dan dat ik erin ging en dat mijn vaders dood, hoe intens verdrietig ook, totaal onverwacht hele mooie dingen op mijn pad heeft gebracht. Dit proces van persoonlijke groei is ontzettend leerzaam voor mij geweest en heeft me bovenal doen kennismaken met hoe ik echt ben. Het heeft uiteindelijk zelfs als katalysator gefungeerd bij mijn beslissing om het Openbaar Ministerie te verlaten zodat ik verder kon gaan als schrijver en spreker. Sindsdien volg ik nog maar één weg: die van mijn hart.

* Op 27 januari 2015 verscheen mijn eerste boek. Mijn debuut heet Mijn eerste lijk is gelukkig vers (Uitgeverij De Fontein) en is een zeer persoonlijk inkijkje in mijn werk als officier van justitie die niet alleen magistraat, maar ook mens en moeder is.

Het boek, dat inmiddels zijn vierde druk beleeft en goede recensies ontving, geeft aan de hand van waar gebeurde verhalen een heel persoonlijk inkijkje in het leven van een vrouwelijke officier van justitie met alle twijfels, emoties en gevoelens die daarbij horen. Een akelige zedenzaak laat mij zelf, als moeder van twee kinderen, namelijk ook niet onberoerd, om maar eens een voorbeeld te noemen. Als je altijd al hebt willen weten hoe een huiszoeking nu echt in zijn werk gaat, wat het inhoudt om als vrouw leiding te moeten geven aan macho-politiemensen of waarom iemand een huurmoordenaar inschakelt, is mijn boek misschien iets voor jou. Bijgaand tref je een digitaal leesfragment aan: Leesfragment Mijn eerste lijk is gelukkig vers. Nog niet overtuigd? Klik dan eens op mijn website http://www.pascalebruinen.com bij “Testimonials”, waar je de reviews van andere lezers kunt bekijken. Testimonials

* Op 23 januari 2015 is mijn blogpost “Adembenemend Aruba” verschenen op http://www.celebritycruises.nl/Adembenemend-Aruba*.

* Groot nieuws! Vanaf 16 oktober 2014 is mijn officiële Facebookpagina als auteur in de lucht. Daar kun je alle ontwikkelingen volgen rondom mijn eerste boek. Bekijk hem op https://www.facebook.com/PascaleBruinenOfficial

* Op 12 september 2014 is mijn artikel “Eerst Napels zien en dan (rond) zwerven” verschenen op de site van http://www.royalcaribbean.nl/Blog.

* Op 5 september 2014 is mijn artikel “Barcelona, parel van Catalonië” verschenen op de site van http://www.royalcaribbean.nl/Blog.

* 19 juli 2014

Inmiddels is de verschijningsdatum van mijn eerste boek, getiteld: “Mijn eerste lijk is gelukkig vers. Belevenissen van een vrouwelijke officier van justitie”, bekend: 20 januari 2015! Dus noteer vooral deze datum in jullie agenda’s. Eerder zal er al gelegenheid worden geboden tot een voorinschrijving.

En zó ziet het er uit:

boekomslag

Hier vind je de tekst zoals die op de site van uitgeverij De Fontein staat:

“Mijn eerste lijk is gelukkig vers biedt een uniek kijkje achter de schermen van de misdaadbestrijding. Pascale Bruinen is officier van justitie en schrijft een wekelijkse column over haar werk in Algemeen Dagblad. Welke gevoelens, emoties en twijfels gaan er schuil achter die strenge zwarte toga van de officier van justitie? Met een open en eerlijke blik beschrijft Pascale Bruinen haar spannende, grappige en vaak indringende ervaringen tijdens strafzittingen, nachtelijke diensten en het leiden van opsporingsonderzoeken van de politie. In Mijn eerste lijk is gelukkig vers laat zij zien dat ze als officier van justitie dan wel `één en ondeelbaar’ is maar dat ze als persoon en auteur juist de som van drie delen is: magistraat, mens en moeder. Met dit boek opent ze een deur naar een wereld die tot voor kort hermetisch gesloten bleef.”

€ 17,50 Niet op voorraad

ISBN9789026136832

Uitvoering Paperback /softback

Omvang 304 pagina’s

Verwacht 20-01-2015

Genre Literaire non-fictie algemeen

* Op 11 juli 2014 is mijn blogpost “Swingend St. Maarten” geplaatst op de site van http://www.royalcaribbean.nl/Cruise-stories.

* Op 27 juni 2014 is mijn blogpost “Funky Fort Lauderdale en Magisch Miami” geplaatst op de site van http://www.royalcaribbean.nl/Cruise-stories.

* BREAKING NEWS: op 26 februari 2014 heb ik een contract getekend voor mijn eerste boek bij uitgeverij De Fontein! Uitgerekend ook nog op de verjaardag van mijn overleden vader, aan wie ik het boek zal opdragen. Ik ben super blij en ontzettend trots op deze mijlpaal.

Onderstaand vinden jullie de tekst die vandaag verscheen op de website van de uitgeverij:

“Pascale Bruinen tekende deze week bij Uitgeverij De Fontein het contract voor haar eerste boek ‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers’. Hierin geeft ze een kijkje achter de schermen in haar functie van officier van justitie en beschrijft ze aan de hand van veel voorbeelden welke impact haar werk op haar heeft als mens en moeder.

‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers. Lotgevallen van een vrouwelijke officier van justitie’ verschijnt begin 2015 bij Uitgeverij De Fontein.

Pascale Bruinen is officier van justitie in Maastricht en schrijft columns voor het Algemeen Dagblad. Ook heeft ze artikelen geschreven voor Fabulous Mama Magazine en blogt ze regelmatig op haar eigen sites,www.coolcolumns.com en www.cruisecraver.com.”

Uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden van de voortgang!

* Op 11 januari 2014 stond dit interview ook in De Stentor (Zwolle), het Eindhovens Dagblad en nog een aantal regionale dagbladen. Met als gevolg dat ik afgelopen weekend  duizenden hits heb gehad op mijn blog van http://www.coolcolumns.com en honderden op deze site. Ook heb ik een aantal volgers erbij gekregen. Aan iedereen die de moeite heeft genomen om naar mijn sites te surfen of zelfs volger te worden: hartelijk dank daarvoor! Ik wens jullie veel leesplezier!

* Op 26 november 2013 zijn mijn blogactiviteiten beloond met een twee pagina’s groot interview door Paul van Gageldonk in de serie “De Verbinding” in dagblad De Limburger. Het is een mooi stuk geworden genaamd “Ik blog, jij blogt, wij bloggen”, compleet met foto én een afgedrukte column, “De Participatiemaatschappij“.

Ik ben trots op het eindresultaat. En trots op mijn beide blogs, deze en Coolcolumns.com. Maar ik zou nergens zijn zonder mijn trouwe én nieuwe lezers en volgers. Dus: dank jullie wel voor jullie kostbare tijd die jullie al scrollend en lezend hier doorbrengen, voor jullie warme en spontane reacties en jullie steun. Ik waardeer het zeer!

4 gedachten over “What’s Up?

  1. Hallo Pascale, dit artikel stond op 11 januari 2014 in de Stentor (Zwolle). Ik lees altijd met veel plezier jouw colums in het AD. Ik was verrast, dat je deze blogs hebt. Leuk om te lezen.

    • Hoi Alies (of is het Alice?), van harte welkom op mijn blog! Wat leuk dat je me zo gevonden hebt. In het AD staat als het goed is ook iedere week het adres van mijn site (coolcolumns.com) onder mijn column. Bedankt voor je reactie en hopelijk ontmoet ik je voortaan vaker op mijn blog! Groetjes van Pascale

  2. via de bibliotheek bij de afdeling “spannende boeken”gestuit op “het verse lijk”!een leerzaam inkijkje op die voor mij onbekende wereld.
    en als toetje lees ik ineens alles over cruisen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s